Sla soorten Er zijn 13 producten

Met sla kan je uitgebreid variëren: kropsla, pluksla, krulsla, veldsla, eikenbladsla, bindsla of mini-sla, rucola en mesclun. Zaai sla elke 2 weken, zodat je verspreid kan oogsten. Sla houdt van aangestampte aarde, niet al te veel zon (gematigd) en regelmatig water. Sla is een lichtkiemer, duw de zaden daarom niet in de grond, maar bedek de zaden enkel met een dun laagje losse aarde.

Toont 1 - 13 van de 13 items
  • 'Appia' is een kropsla smakelijke variëteit die je ook in het voorjaar kan oogsten. Hij geeft een grote lichtgroene krop die bestaat uit heel dunne bladeren. Hij schiet niet snel door en kan het hele jaar door worden geteeld. Kropsla 'Appia' groeit zeer snel, dus zaai hem om de 14 dagen opnieuw. Zaai kropsla Appia vanaf februari tot en met maart op een...

    € 1,85
  • Snel bekijken Binnenkort voorradig

    Kropsla Meikoningin is een bekende soort dat ook wel botersla wordt genoemd. Hij heeft zijn naam niet gestolen: de bladeren zijn zacht en mals. Ze hebben een licht groene kleur. Je kan hem voorzaaien in februari-maart in een kweekbakje of van maart tot half mei in volle grond. Meikoningin kan eventueel ook nog in september worden gezaaid. Zaai in schaduw...

    € 1,15
    Bestellen Meer
  • Heerlijk malse zomersla met een mooie rode kleur. Zaai in februari-maart op een zaaibed onder glas, of vanaf maart tot begin augustus direct in de volle grond in regels. 

    € 1,75
  • Krulsla Lollo Rossa is een paarsrode krulsla dat een extra dimensie geeft aan gemengde salades. Slakken krijgen minder kans door de open structuur en het getand blad. Hoe krulsla Lollo Rossa zaaien? Zaai de krulsla vanaf half maart tot begin augustus direct in de volle grond, of in februari-maart onder glas. Zaai de zaden 30 cm uit elkaar zodat de kroppen...

    € 1,79
  • Half maart-eind augustus in de volle grond zaaien, in regels. Niet te dicht zaaien en eventueel iets uitdunnen. Pluksla kan meerdere malen worden geoogst, omdat het na het snijden weer uitgroeit.

    € 1,85
  • Pluksla "Red Salad Bowl" Rode Eikenblad heeft boterzachte bladeren met toch iets knapperigs. De smaak is pittig en licht nootachtig. Je kan de bladeren blijven plukken zolang je het hart intact laat. Je zaait hem vanaf maart tot eind augustus direct in de volle grond. Zaai de zaden 30 cm uit elkaar zodat de kroppen voldoende plaats hebben om uit te...

    € 1,75
  • Deze bindsla, die ook wel mini-Romeinse sla wordt genoemd, is net zo knapperig als ijsbergsla en net zo zoet als botersla. Ze is zelfsluitend en gemakkelijk te kweken. Resistent tegen veel ziektes. Bindsla kan rauw, gestoomd en gebakken worden gegeten. Smakelijk en gezond. In de periode februari-maart zaaien op een zaaibed onder glas of vanaf half maart...

    € 1,85
  • Rucola heeft een pittige nootachtige smaak en wordt gebruikt in gemengde salades, pasta's, pizza's, carpaccio en bij kaas. Rucola kan je het hele seizoen zaaien: van maart tot september in volle grond. De zaden kiemen al na 5 dagen en de rucola kan geoogst worden al na 1,5 maanden. Zaai in regeltjes met 15 cm regelafstand en 3-4 cm plantafstand.   Jonge...

    € 1,85
  • Zaai deze mengeling vanaf maart tot augustus op volle grond in regeltjes. Zaai dun en dun eventueel later nog uit. Houdt goed vochtig. Dit veelkleurige Babyleaf mengsel bevat wilde rucola, Bull’s blood, Rhubarb red, Prizehead, Besson, Grand Rapids en Australische gele pluksla. Niet te diep afsnijden om de sla vaker te oogsten.

    € 3,25
  • Veldsla Grote Noordhollandse is een grootbladige veldsla die zowel vers als gestoofd gegeten kan worden. Veldsla kan onder glas en buiten geteeld worden. In de volle grond zijn de planten niet winterhard, dus voor de herfst- en winterteelt liever in de platte bak of overdekt zaaien. Zaaien: voor voorjaars- en zomerteelt vanaf begin april buiten op regels...

    € 1,85
  • Malse veldsla voor zomer- en winterteelt. Zaai in de vollegrond in regels of breedwerpig. Voorjaars-/zomerteelt: begin aprilHerfst-/vroege winterteelt: augustus-september 

    € 1,45
  • Half april tot juli buiten op een vochtig zaaibed; één keer verspenen en daarna uitplanten op een schaduwrijke, vochtige plaats. Gebruik: vers blad geeft een pittige smaak aan salades en kwark alsmede bij vlees. Jong blad schijnt de stofwisseling te bevorderen.   Een vaste plant  Hebben een lekker pittige smaak  Geschikt voor vollegrondsteelt

    € 1,85
  • 7,5 meter zaailint ingezaaid met gemengde pluksla: frisgroene, rode en gekrulde pluksla. Super makkelijk! Leg het lint op het zaaibed (bijvoorbeeld in 5 stroken van 1,5 meter) met een tussenafstand van 20 cm, druk zacht aan en bedek met 1 cm aarde. Zaaien kan vanaf half maart tot eind augustus. Pluksla vormt geen gesloten krop, maar een open bladrozet...

    € 2,49
Toont 1 - 13 van de 13 items