Kruidenzaden Er zijn 32 producten

Toont 1 - 32 van de 32 items
  • Anijs is een bloemdragende, eenjarige plant en is lid van de schermbloemenfamilie, waartoe ook dille, koriander, kervel, venkel, komijn en peterselie behoren. Anijs wordt gebruikt voor aromatiseren van gerechten en drankjes. Denk maar aan de Franse Pastis, de Griekse Ouzo of de Italiaanse anijslikeur Sambuca. Anijsthee wordt gedronken om de spijsvertering...

    € 1,85
  • Dit mengsel bevat citroenbasilicum, kaneelbasilicum, rode basilicum Dark Opal en klassieke basilicum Genovese. Vanaf mei tot en met juli zaaien in een kweekbak en na 4 weken uitplanten. Kan ook direct in een bloempot gezaaid worden. Uitdunnen indien nodig.

    € 1,85
  • De klassieke Genovese basilicum. Wordt gezien als de beste basilicum voor tomatenschotels, pesto, aardappelgerechten en pizza's. Maart tot juni zaaien in een kweekbakje en na circa vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen.   De beste basilicum voor tomatenschotels, pesto, en pizza's  De klassieke Genovese basilicum

    € 1,95
  • Zaaien vanaf maart tot augustus buiten in regeltjes of in bloempotten. In de herfst enkele planten vanuit de tuin in een pot zetten, blad afknippen en binnenshuis laten groeien. Standplaats is half schaduw.   Hele jaar rond op te kweken  Kan meerdere malen geoogst geworden  Aromatisch van smaak

    € 1,85
  • Vanaf april tot juni buiten zaaien op regeltjes. Zaai niet te dicht bij elkaar, of dun uit. Gebruik het verse blad voor salades en oosterse gerechten; de zaden bij paling, brood, lamsvlees, pasteien en kerstgebak.   Is een eenjarig cultuurgewas  Van dit kruid wordt zowel zaad en blad gebruikt  De planten bloeien met prachtige witte schermen

    € 1,85
  • Bonenkruid is lekker bij diverse bonengerechten en als thee tegen de hoest. Zaaien in volle grond vanaf half maart tot eind mei. Hou hierbij 20 cm regelafstand en 15 cm plantafstand. In de regel eventueel iets uitdunnen. Bonenkruid wordt 50 cm hoog.   Kan vers en gedroogd worden gebruikt  Heerlijk bij bonen gerechten

    € 1,85
  • Snel bekijken Binnenkort voorradig

    Chinese bieslook wordt ook wel 'knoflookbieslook' genoemd. De stengels van Chinese bieslook zijn platter van vorm en de bloemen zijn wit in plaats van paars zoals gewone bieslook. Chinese bieslook is makkelijk te kweken, hij stelt weinig eisen aan de ondergrond.  Buiten zaaien in volle grond vanaf half maart tot augustus, of binnenshuis het hele jaar...

    € 1,95
    Bestellen Meer
  • Citroengras is een snelgroeiende aromatische grassoort met dikke ronde stengels. Je kan hem het hele seizoen oogsten. Citroengras is door zijn frisse limoenachtige smaak bijzonder lekker in woks, kipgerechten en currygerechten. Je kan hem vers gebruiken (makkelijk 1 week in de koelkast te bewaren) maar je kan hem ook invriezen of drogen. Citroengras wordt...

    € 1,95
  • Van april tot eind augustus buiten op regeltjes zaaien en indien nodig uitdunnen. Het vers blad wordt gebruikt in salades en oosterse gerechten. Van zodra de zaden naar citrus gaan geuren zijn ze oogstrijp.

    € 1,99
  • Maak van de blaadjes verse citroenthee, ook lekker in combinatie met muntblaadjes. Citroenmelisse geeft eveneens een frisse toets in visgerechten en salades. Citroenmelisse op je terras zorgt voor muggen-vrije zomeravonden. In maart-april binnenshuis voorzaaien en half mei buiten planten of vanaf april-juni rechtstreeks buiten zaaien. Geef citroenmelisse...

    € 1,95
  • Dille gaat geweldig samen met vis, voornamelijk zalm. Dille wordt ook veel gebruikt in sauzen. Tijdens de bloeiperiode heeft hij prachtige frisgele bloemetjes.  Vanaf half april tot begin augustus rechtstreeks buiten zaaien of in een bloempot. Het verplanten van de jonge plantjes is namelijk niet makkelijk, dus je zaait hem best op zijn definitieve plek....

    € 1,95
  • Japanse peterselie, rode peterselie of shiso is een zeer decoratieve peterselie en een typisch Japans kruid. Wordt gebruikt bij gerechten zoals umeboshi en als spruitgroente bij shashimi. Zaai de rode peterselie vanaf april tot juli buiten op een zaaibed. Vervolgens verspenen en uitplanten. Rechtstreeks in volle grond zaaien kan ook. Geef elke plant 25x25...

    € 1,85
  • Kamille wordt op grote schaal geteeld in Oost-Europa. De kamille die we terugvinden in onze weiden is wilde kamille, deze is bitterder van smaak dan echte kamille en is daarom minder geschikt om thee van te maken. Kamille bloeit van mei tot augustus met aan de toppen bloemen met gele hartjes en witte kroonblaadjes die op het einde van de bloeitijd naar...

    € 1,85
  • Zaaien vanaf maart tot september in de volle grond; breedwerpig of in regels. Kervel kan meerdere keren per jaar worden gezaaid en is zeer geschikt om in te vriezen.   Geschikt om in te vriezen  Kan een geruime tijd worden gezaaid  een heerlijk bladgroente waarvan u regelmatig het blad kunt plukken

    € 1,25
  • Snel bekijken Binnenkort voorradig

    Vanaf maart tot half oktober zaaien in de volle grond, breedwerpig of in regels. Dit ras is geschikt om nog in de maanden september en oktober te zaaien; het kan redelijk vorst verdragen.

    € 1,25
    Bestellen Meer
  • Maart tot september buiten op regeltjes zaaien. Indien nodig uitdunnen op 30 cm! Gebruik het vers blad in komkommer- en aardappelsalades en visgerechten.   De mooie blauwe bloemen zijn geschikt voor garnering  Vers blad is geschikt voor in salades

    € 1,85
  • Vanaf maart tot april in een zaaibakje of vanaf april tot juni buiten op een zaaibed zaaien; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Verse blaadjes zijn heerlijk bij vleesgerechten en sauzen. Gedroogde blaadjes voor muntthee.

    € 1,79
  • Lavas, maggikruid of Franse selder is een kruidachtige plant met een selderijachtige smaak. Hij wordt tot wel 180 cm hoog. In de keuken zijn zowel de bladeren als de zaden bruikbaar. Door de selderijachtige smaak zijn de bladeren ideaal om te gebruiken in salades, soepen, sauzen en stoofpotjes. De zaadjes dienen als smaakmaker voor brood. Lavas wordt ook...

    € 1,85
  • In maart-april zaaien in een zaaibakje of in april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten.    Een meerjarig kruid  Heeft een aparte zachte smaak  De planten bloeien met trossen en bruinrode bloemen

    € 1,85
  • Munt vermeerdert zich namelijk via ondergrondse uitlopers. Kweek munt in een bloempot om woekeren tegen te gaan of steek de pot erna in de grond, als je munt in je moestuin wil zetten. Plant munt 25 cm uit elkaar en geef genoeg water. Munt op je terras zorgt voor muggenvrije avonden! Vanaf maart-april in een zaaibakje voorzaaien of in april-juni...

    € 1,75
  • Snel bekijken Binnenkort voorradig

    Het hele jaar door binnen te zaaien of vanaf half maart tot begin augustus buiten in de volle grond. Hou de grond goed vochtig. Week de zaden, voor het zaaien, een nacht in een kom water om het ontkiemen te versnellen.   Vormt laagblijvende palten met fijn donkergroen gekruld blad  Geschikt voor teelt onder glas en vollegrondsteelt  Blad is sterk...

    € 1,39
    Bestellen Meer
  • Peterselie Gigante d'Italia is een gladbladige of platte peterselie en is bijzonder aromatisch. Gladbladige peterselie is aromatischer dan de gekrulde peterselie en wordt o.a. culinair gebruikt in een bouquet garni. Gigante d'Italia is een oud Italiaans Heirloom ras met een geweldige smaak. Voorzaaien kan vanaf half februari tot half maart. Vanaf half...

    € 1,25
  • Vanaf half februari tot half maart onder glas, of vanaf half maart tot begin augustus in de vollegrond. Geschikt om in te vriezen. Rijk aan vitaminen, calcium en ijzer.

    € 1,85
  • Pimpernel is bijna zo veelzijdig als peterselie. Je kan het gebruiken bij visgerechten, salades, soepen, sauzen, vlees en gevogelte. Zaaien in april tot en met juni buiten op een zaaibed, verspenen en vervolgens uitplanten. Geef elk plantje 20x30 cm ruimte. Pimpernel wordt 60 cm hoog en is overblijvend.

    € 1,79
  • Rozemarijn is een veelzijdig keukenkruid, lekker bij de BBQ, soep, brood, vlees of in kruidenboter. De mooie struik wordt ongeveer 60 cm hoog. Indien je hem in de winter tegen de kou beschermt, kan hij overwinteren. De blaadjes en jonge scheuten laten zich makkelijk drogen. Samen met tijm, salie en oregano maak je zelfgekweekte Italiaanse kruidenmix....

    € 1,85
  • Rucola heeft een pittige nootachtige smaak en wordt gebruikt in gemengde salades, pasta's, pizza's, carpaccio en bij kaas. Rucola kan je het hele seizoen zaaien: van maart tot september in volle grond. De zaden kiemen al na 5 dagen en de rucola kan geoogst worden al na 1,5 maanden. Zaai in regeltjes met 15 cm regelafstand en 3-4 cm plantafstand.   Jonge...

    € 1,85
  • Russische dragon wordt zowel vers als gedroogd veel gebruikt bij visgerechten, vleesgerechten en bearnaisesaus. Gebruik dragon vers of gedroogd bij vis, gevogelte, soep en bij de inmaak van augurken. Dragon laat zich makkelijk zaaien. Zaai hem vanaf maart-april in een zaaibakje binnenshuis of in april-juni buiten op een zaaibed. Vervolgens verspenen en...

    € 1,85
  • Salie wordt beschouwd als een geneeskrachtige plant. De Latijnse werkwoordsvorm voor salie is salvare en dit betekent genezen, helen of redden. Als kruid wordt salie gebruikt bij vlees- en visgerechten. Salie doet het goed als zelfstandig kruid en hoeft dus niet met teveel andere kruiden gecombineerd te worden. Het is een makkelijke en dankbare plant die...

    € 1,85
  • Stevia kan je zaaien vanaf februari in een kweekbakje bij 20°C of later buiten onder glas. Vervolgens verspenen en vanaf half mei uitplanten. Stevia is afkomstig uit Zuid-Amerika, waar de oorspronkelijke bevolking het plantje al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke zoetstof in bijvoorbeeld thee.Stevia wordt ook wel honingplant genoemd en heeft mierzoete...

    € 3,75
  • Half april tot juli buiten op een vochtig zaaibed; één keer verspenen en daarna uitplanten op een schaduwrijke, vochtige plaats. Gebruik: vers blad geeft een pittige smaak aan salades en kwark alsmede bij vlees. Jong blad schijnt de stofwisseling te bevorderen.   Een vaste plant  Hebben een lekker pittige smaak  Geschikt voor vollegrondsteelt

    € 1,85
  • Voorzaaien vanaf maart tot april in een zaaibakje of van april tot juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten.    Een meerjarig kruid  Tijn is onmisbaar in de kruidentuin  Een geliefd kruid met tal van toepassingen in de keuken

    € 1,85
  • 7,5 meter zaadlint, al ingezaaid met peterselie, klaar om zo in de tuin te gebruiken.Zoek een plaatsje in de tuin met voldoende ruimte. U kunt het lint knippen in bijvoorbeeld 5 stroken van 1.5 meter. Maak een mooi egaal zaaibed, vrij van grove kluiten. Vanaf april legt u hierop de linten (met een tussenafstand van ca. 25 cm). Druk het lint voorzichtig...

    € 2,49
Toont 1 - 32 van de 32 items